MenuSerwujemy najlepsze dania regionalne
Polecane
- Golonka w kapuście
- podana z pieczywem, musztardą, chrzanem i sokami trawiennymi
- Plinc Szadego
- dwa placki ziemniaczane przekładane gulaszem wołowym, sos czosnkowy, surówki
- Żeberka w sosie
- z kaszą gryczaną i kapustą zasmażaną
- Żołądki drobiowe w sosie chrzanowym
- podane z ziemniakami lub puree ziemniaczanym i surówkami
- Ozorki wieprzowe w sosie chrzanowym
- podane z ziemniakami lub puree ziemniaczanym i surówkami
- Sztufada
- wołowina w sosie chrzanowo-warzywnym, podana z ziemniakami lub puree ziemniaczanym i surówkami
- Jajka sadzone
- na sztompanych bulwach z cebulą i słoniną, podane z surówkami i maślanką
Zupy
- Czernina z kluskami na gęsinie
- 450ml
- Żurek z kiełbasą i jajkiem
- 450 ml
- Żurek w chrupiącym chlebie
- 500 ml
- Flaki wołowe
- 450 ml
- Barszcz Czysty
- 200ml
- Barszcz z domowymi kołdunami
- 450ml
- Rosół z domowym makaronem
- 450 ml
- Grzybowa z kluskami
- 450 ml
- Żołądki w rosole ze swojskim makaronem
- 450 ml
- Pomidorowa ze swojskim makaronem
- 450 ml
- Gulaszowa z wołowiną i kluskami
- 450 ml
- Ogórkowa
- 450 ml
- Kapuśniak
- 450 ml
- Grochowa
- 450 ml
- Rybna z kluskami
- 450 ml
- Fasolka po bretońsku
- 450 ml
Śniadania
- Jajecznica na maśle z pieczywem
- z 3 jaj
- Jajecznica na boczku i cebuli z pieczywem
- z 3 jaj
- Jajecznica na szynce z pieczywem
- z 3 jaj
- Jajka sadzone na plastrach boczku i cebuli z pieczywem
- 3 jaja
- Kiełbasa smażona z cebulą
- podana z pieczywem, musztardą, chrzanem i surówkami
- Bigos z pieczywem
- 400g
- ZESTAW ŚNIADANIOWY
- swojska wędlina, ser, pomidor, ogórek, pieczywo, masło, kawa lub herbata
Dania z drobiu
do wyboru frytki, talarki, ziemniaki, ziemniaki zapiekane, kasza + 2 surówki, porcja mięsa w daniach 120 – 220g
- De volay z masłem i pietruszką
- 2 szt.
- Kotlet szwajcar
- pierś panierowana z serem
- Kotlet hawajski
- pierś panierowana z ananasem i serem
- Grillowania pierś w ziołach
- Pierś Jagody
- grillowania pierś z serem i plastrami boczku
- Chrupiące paluszki drobiowe
- Pierś panierowana
- Sałatka grecka z kurczakiem i sosem czosnkowym
- Sałatka z grillowanym kurczakiem
- Mix sałat, avocado, rukola, grillowany ananas, orzechy nerkowca, winogrona, sos musztardowo- miodowy
Dania z wieprzowiny i wołowiny
do wyboru frytki, talarki, ziemniaki, ziemniaki zapiekane, kasza + 2 surówki, porcja mięsa w daniach 120 – 220g
- Zraz wołowy z cebulą, boczkiem i ogórkiem kiszonym
- Kotlet schabowy
- Kotlet schabowy z pieczarkami i serem
- Karkówka z grilla z sosem czosnkowym
- Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym
- zapiekana serem podana z zapiekanymi ziemniakami i salatką
- Rwany wieprz
- długo pieczona, aromatyczna wieprzowina, sos BBQ I czosnkowy, ziemniaki zapiekane, salatka na bazie sałaty lodowej, pomidora, ogórka i cebuli
- Schab z kością z grilla
- ziemniaki pieczone z sosem tzatzyki, salatka
- Pieczeń wieprzowa w sosie
- Gołąbki w sosie pomidorowym
- Klopsiki w sosie koperkowym
Dania rybne
do wyboru frytki, talarki, ziemniaki, ziemniaki zapiekane, kasza + 2 surówki, porcja ryb w daniach 120 – 220g
- Filet z Dorsza od rybaka
- Dorsz zapiekany z pieczarkami i cebulką
- Dorsz w sosie kurkowym
- Filet ze szczupaka
- Filet ze szczupaka w sosie koperkowym
- Węgorz z Kaszubskich Jezior
- smażony lub gotowany i podawany w sosie koperkowym
- Grillowany filet z łososia
- naszpikowany czosnkiem
- Śledź w śmietanie z ziemniakami
Pierogi i plince
- Pierogi z mięsem
- 4 szt
- Pierogi z mięsem w sosie borowikowo-śmietanowym
- 4 szt
- Pierogi z mięsem w sosie kurkowym
- 4 szt
- Pierogi z kapusta i grzybami
- 8 szt
- Pierogi ruskie
- 8 szt
- Pierogi z bobem
- 10 szt polane masłem z pietruszką
- Pierogi ze szpinakiem w sosie serowym
- 8 szt
- Pierogi z kurkami
- 8 szt polane masłem z pietruszką
- Pierogi z jagodami
- 10 szt podane z kwaśną śmietaną i cukrem pudrem
- Plince ziemniaczane z żurawiną
- 6 szt
- Plince ziemniaczane ze śmietaną
- 6 szt