MenuSerwujemy najlepsze dania regionalne
Szady poleca
- Golonka w kapuście
- podana z pieczywem, musztardą, chrzanem i kieliszkiem kminkówki
- Plinc Szadego
- dwa duże placki ziemniaczane przekładane gulaszem wołowym, polane sosem czosnkowym, podane z surówkami
- Schab z kością z grilla
- podany z pieczonymi ziemniakami z sosem tzatzyki i sałatką na bazie sałaty lodowej
- Żeberko w sosie
- podane z kaszą gryczaną i kapustą zasmażaną
- Żołądki drobiowe w sosie chrzanowym
- podane z purée ziemniaczanym i surówkami
- Ozorki wieprzowe w sosie chrzanowym
- podane z purée ziemniaczanym i surówkami
- Sztufada wołowina w sosie chrzanowo-warzywnym
- podana z purée ziemniaczanym i surówkami
- Jajka sadzone na sztompanych bulwach z cebulą i boczkiem
- podane z surówkami i maślanką
Śniadania
- Jajecznica z 3 jaj na maśle z pieczywem
- Jajecznica z 3 jaj na boczku i cebuli z pieczywem
- Jajecznica z 3 jaj na szynce z pieczywem
- Zestaw śniadaniowy
- swojska wędlina, ser, pomidor, ogórek, pieczywo, masło
Do powyższych dań w cenie kompot, kawa albo herbata
- Kiełbasa smażona z cebulą
- podana z pieczywem, musztardą i surówkami
- Bigos w chlebie
- ( ok. 400 g )
Zupy
- Czernina z kluskami na gęsinie
- 450ml
- Żurek Szadego - z kiełbasą i jajkiem
- 450 ml
- Żurek Szadego w chrupiącym chlebie - z kiełbasą i jajkiem
- 500 ml
- Flaki wołowe
- 450 ml
- Barszcz Czysty
- 200ml
- Barszcz z domowymi kołdunami
- 450ml
- Rosół z domowym makaronem
- 450 ml
- Żołądki drobiowe w rosole ze swojskim makaronem
- 450 ml
- Pomidorowa ze swojskim makaronem
- 450 ml
- Gulaszowa z wołowiną i kluskami
- 450 ml
- Grzybowa z kluskami
- 450 ml
- Ogórkowa
- 450 ml
- Kapuśniak
- 450 ml
- Grochowa
- 450 ml
- Rybna z kluskami
- 450 ml
- Fasolka po bretońsku z kiełbasą
- 450 ml
Dania z drobiu
W zestawie do wyboru ziemniaki gotowane, ziemniaki zapiekane, purée, frytki, kasza gryczana i dwie surówki ( z białej kapusty i z ogórka kiszonego )
- De volay z masłem i pietruszką
- 2 szt.
- Kotlet szwajcar
- pierś panierowana z serem
- Kotlet hawajski
- pierś panierowana z ananasem i serem
- Grillowana pierś w pesto ziołowym
- Pierś Jagody
- grillowana pierś z serem i plastrami boczku
- Chrupiące paluszki drobiowe
- Pierś panierowana
- Pierś panierowana w sosie kurkowym
- Sałatka z grillowanym kurczakiem
- mix sałat, avocado, grillowany świeży ananas, orzechy nerkowca, winogrona, groszek curowy i sos musztardowo-miodowy
Gramatura mięsa w daniach od 140-200g
Dania z wieprzowiny i wołowiny
W zestawie do wyboru ziemniaki gotowane, ziemniaki zapiekane, purée, frytki, kasza gryczana i dwie surówki ( z białej kapusty i z ogórka kiszonego )
- Zraz wołowy z cebulą, boczkiem i ogórkiem kiszonym
- Kotlet schabowy
- Kotlet schabowy z pieczarkami i serem
- Karkówka z grilla z sosem czosnkowym
- Pieczeń wieprzowa w sosie
- Gołąbki w sosie pomidorowym
- Rwany wieprz
- długo pieczona, aromatyczna wieprzowina, sos BBQ i czosnkowy, ziemniaki zapiekane, sałatka na bazie sałaty lodowej, pomidora, ogórka i cebuli
Gramatura mięsa w daniach od 140-200g
Dania rybne
W zestawie do wyboru ziemniaki gotowane, ziemniaki zapiekane, purée, frytki, kasza gryczana i dwie surówki ( z białej kapusty i z ogórka kiszonego )
- Filet z dorsza od rybaka
- Filet z dorsza zapiekany z pieczarkami i cebulą
- Dorsz w sosie kurkowym
- Węgorz z kaszubskich jezior
- smażony lub gotowany, podany z purée w sosie koperkowym
- Śledź w śmietanie z ziemniakami
- podany z purée i duszonym szpinakiem
- Sielawka smażona ( 5 szt. )
- podana z pieczywem i surówką z kiszonej kapusty
- Sałatka z grillowanym łososiem
- mix sałat, suszone pomidory, ser lazur, czerwona cebula, świeży ogórek, prażony słonecznik, sos balsamiczny
Gramatura ryby w daniach od 140-200g
Pierogi i plince
- Pierogi z mięsem, okraszone cebulą i boczkiem
- 4 szt.
- Pierogi z mięsem w sosie borowikowo-śmietanowym
- 4 szt.
- Pierogi z mięsem w sosie kurkowym
- 4 szt.
- Pierogi z kapustą i grzybami, okraszone cebulą i boczkiem
- 8 szt.
- Pierogi ruskie, okraszone cebulą i boczkiem
- 8 szt.
- Pierogi z bobem, polane masłem z pietruszką
- 10 szt.
- Pierogi ze szpinakiem w sosie serowym
- 8 szt.
- Pierogi z kurkami, polane masłem z pietruszką
- 8 szt.
- Pierogi z jagodami
- 10 szt. podane z kwaśną śmietaną i cukrem pudrem
- Pierogi z truskawkami
- 10 szt. podane z kwaśną śmietaną i cukrem pudrem
- Plince ze śmietaną
- 6 szt.
- Plince z żurawiną
- 6 szt.
Dodatki
- Ziemniaki zapiekane Szadego
- 200 g
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- 200 g
- Purée z ziemniaków z masłem i śmietaną
- 200 g
- Szto pane bulwy z masłem, cebulą i boczkiem
- 200 g
- Frytki
- 200 g
- Kasza gryczana
- 150 g
- Zestaw surówek
- 150 g
- Kapusta kiszona zasmażana
- 150 g
- Warzywa gotowane
- 150 g
- Buraczki
- 150 g
- Buraki zasmażane na maśle
- 150 g
- Szpinak z czosnkiem
- 150 g