MenuSerwujemy najlepsze dania regionalne

 

Polecane

Golonka w kapuście
podana z pieczywem, musztardą, chrzanem i sokami trawiennymi
Plinc Szadego
dwa placki ziemniaczane przekładane gulaszem wołowym, sos czosnkowy, surówki
Żeberka w sosie
z kaszą gryczaną i kapustą zasmażaną
Żołądki drobiowe w sosie chrzanowym
podane z ziemniakami lub puree ziemniaczanym i surówkami
Ozorki wieprzowe w sosie chrzanowym
podane z ziemniakami lub puree ziemniaczanym i surówkami
Sztufada
wołowina w sosie chrzanowo-warzywnym, podana z ziemniakami lub puree ziemniaczanym i surówkami
Jajka sadzone
na sztompanych bulwach z cebulą i słoniną, podane z surówkami i maślanką

Zupy

Czernina z kluskami na gęsinie
450ml
Żurek z kiełbasą i jajkiem
450 ml
Żurek w chrupiącym chlebie
500 ml
Flaki wołowe
450 ml
Barszcz Czysty
200ml
Barszcz z domowymi kołdunami
450ml
Rosół z domowym makaronem
450 ml
Grzybowa z kluskami
450 ml
Żołądki w rosole ze swojskim makaronem
450 ml
Pomidorowa ze swojskim makaronem
4350 ml
Gulaszowa z wołowiną i kluskami
450 ml
Ogórkowa
450 ml
Kapuśniak
450 ml
Grochowa
450 ml
Rybna z kluskami
450 ml
Fasolka po bretońsku
450 ml

Śniadania

Jajecznica na maśle z pieczywem
z 3 jaj
Jajecznica na boczku i cebuli z pieczywem
z 3 jaj
Jajecznica na szynce z pieczywem
z 3 jaj
Jajka sadzone na plastrach boczku i cebuli z pieczywem
3 jaja
Kiełbasa smażona z cebulą
podana z pieczywem, musztardą, chrzanem i surówkami
Bigos z pieczywem
400g
ZESTAW ŚNIADANIOWY
swojska wędlina, ser, pomidor, ogórek, pieczywo, masło, kawa lub herbata

Dania z drobiu

do wyboru frytki, talarki, ziemniaki, ziemniaki zapiekane, kasza lub ryż + 2 surówki, porcja mięsa w daniach 120 – 220g

De volay z masłem i pietruszką
2 szt.
Kotlet szwajcar
pierś panierowana z serem
Kotlet hawajski
pierś panierowana z ananasem i serem
Grillowania pierś w ziołach
Pierś Jagody
grillowania pierś z serem i plastrami boczku
Chrupiące paluszki drobiowe
Pierś panierowana
Sałatka grecka z kurczakiem i sosem czosnkowym

Dania z wieprzowiny i wołowiny

do wyboru frytki, talarki, ziemniaki, ziemniaki zapiekane, kasza lub ryż + 2 surówki, porcja mięsa w daniach 120 – 220g

Zraz wołowy z cebulą, boczkiem i ogórkiem kiszonym
Gulasz wołowy z marchewką i ogórkiem kiszonym
Kotlet schabowy
Kotlet schabowy z pieczarkami i serem
Karkówka z grilla z sosem czosnkowym
Pieczeń wieprzowa w sosie
Gołąbki w sosie pomidorowym
Klopsiki w sosie koperkowym
Wątróbka drobiowa
Gyros Szadego w zestawie

Dania rybne

do wyboru frytki, talarki, ziemniaki, ziemniaki zapiekane, kasza lub ryż + 2 surówki, porcja mięsa w daniach 120 – 220g

Filet z Dorsza od rybaka
180g
Dorsz zapiekany z pieczarkami i cebulką
180g
Sola
150g
Sola w sosie koperkowym
150g
Lin smażony w całości
150g
Węgorz
smażony lub gotowany i podawany w sosie koperkowym
Grillowany filet z łososia
naszpikowany czosnkiem
Śledź w śmietanie z ziemniakami

Pierogi i plince

Pierogi z mięsem
4 szt
Pierogi z mięsem w sosie borowikowo-śmietanowym
4 szt
Pierogi z mięsem w sosie kurkowym
4 szt
Pierogi z kapusta i grzybami
8 szt
Pierogi ruskie
8 szt
Pierogi z bobem
10 szt polane masłem z pietruszką
Pierogi ze szpinakiem w sosie serowym
8 szt
Pierogi z jagodami
10 szt podane z kwaśną śmietaną i cukrem pudrem
Pierogi z truskawkami
10 szt podane z kwaśną śmietaną i cukrem pudrem
Plince ziemniaczane z żurawiną
6 szt
Plince ziemniaczane ze śmietaną
6 szt

Desery

Lody z dodatkami
Wyśmienity puchar lodów
Lody ze śmietaną
Puchar lodowy z owocami i śmietaną
Naleśniki z dżemem
2 szt
Naleśniki z twarogiem
2 szt
Naleśniki z twarogiem i owocami
2 szt